Boldog karácsonyt Nektek!

Először is lehet, kicsit megkésve, de kellemes ünnepeket kivánok mindenkinek! Remélem ezek jól teltek és a szilveszter, valamint az új év is ugyanolyan jól fog telni majd.

Az én karácsonyom…hát az a szokásos Molnár-karácsony volt az idén is. Sok idegeskedéssel meg minden. Egyesek szerint ez igy normális és van, aki igy szereti. Igaz? De ezt hiszem nem bűn, ha szeretnék megélni egy nyugodt ‘kisjézusszületését’ a családommal. Meglátjuk, mi lesz jövőr. Bár e téren nem sok jóra számitok. 🙂 Azért jó volt nekem is, ne higyjétek, hogy nem.

Láttam valamelyik tévécsatornán egy kis érdekességet. Szerelmi hormonok, pókok, bogarak, stb. Úgyhogy, ha ettől kiborulsz, ne olvass tovább! 😀 Az egész azzal kezdődött -legalábbis számomra-, hogy bemutattak egy fenil-etil-amin nevű hormont (magamtól jegyeztem meg a nevét xD). Rövidebb nevén PEA. Ez az a ‘boldogsághormon’,  ami a csokoládéban is megtalálható.  Ha valaki iránt vonzalmat érzünk, az agyban emelkedik a PEA szintja és ez a szint 18 hónapon keresztül fenn is marad. A depressziót pedig e hormonok számának vérben való csökkenésével magyarázzák (bővebben: http://www.freeweb.hu/hmika/Kemia/Html/FenEtAmi.htm ).  Ennyit a lopott tudományról. 🙂 Bevallom, itt egy rész kiesett a memóriámból, de valami olyasmivel folytatódott hogy az állatoknál is megtalálható ez az anyag. Aztán jött a pókos rész. A him megközelitette a nőstényt, majd párzani kezdtek. A nőstény, miután végeztek,  gyilkos hatalmába próbálta keriteni a himet, aminek sikerült meglógni. Mégis vissszajött és ismét közel került a nőstényhez. újabb párzás indult, mely után a nőstény immár végzett a himmel. Ebben a küdelemben is a him maradt alul. Ugyanezt kivetithetnénk az emberi életre is – persze képletesen. A nők sokszor erősebbek, mint a férfiak. Nem, nem a fizikai állapotra gondoltam.

Na, Matyi, várom a vitát. 😛

Reklámok

11 hozzászólás

 1. weenysplinter said,

  december 27, 2009 - 00:28

  Bocs a hibákért, nem néztem át.

 2. kidwithin said,

  december 27, 2009 - 00:37

  asszem erröl majd irok én is, van is már ötlet és bizony nem a te elméleted támasztja alá 😀

 3. Pedro said,

  december 28, 2009 - 15:39

  Habár Matyinak szólt , nekem is lenne pár gondolatom (:
  Na igen mikor oda értem a fenil meg stb részhez hát amúgy is rosszul vagyok a karácsonyi süti halmaztól de ezek a fenil csoport meg alkoholok uhhh agy fszt kapok már tőlük (: Mellesleg érdekes amit írtál (: .

  Ha már nem sorba megyek

  Karácsony : nem törvényszerű h mindenki egymásnak essen mikor kicsivel is több időt töltenek egymással egy légtérbe (a szokásos ) mikor anyuka apuka haza jön a munkából kerítenek valami ennivalót majd meg gyünnek a kölykök is – mi volt ma semmi különös stb stb kicsit még elküldik egymást aztán szundi aztán másnap megint egy jó darabig nem látják egymást és így zajlik mindig kb a htv ét se tudják egymás mellet eltölteni .
  A társadalom nagy része kb így élhet . De sokan vannak akik próbálnak változtatni ezen szerencsére (=:

  Nehogy már a gitt rágja a Pál utcai fiúkat!

  “Ebben a küzdelemben is a hím maradt alul. Ugyanezt kivetithetnénk az emberi életre is – persze képletesen. A nők sokszor erősebbek, mint a férfiak. Nem, nem a fizikai állapotra gondoltam.”

  Ezen egy kicsit el kell h gondolkozzam , mit is értesz ezen -)
  Kicsit keménynek érzem a ezt a kivetítést.
  Egyetértek h van jó pár dolog mibe erősebbek a nők ezt elismerem ,de kíváncsi vagyok a te véleményedre te mint érintet , mint nő mit gondolsz miben vagytok ti erősek , lelkileg .
  Persze minden eset más és mindenki egyedi .

 4. weenysplinter said,

  december 28, 2009 - 15:53

  :O:O:O:O na matyi, örvendek, de ne lopj a témáimból!!!! 😀

 5. weenysplinter said,

  január 4, 2010 - 23:32

  Persze, hogy minden eset más. Erősebbek vagyunk lelki dolgokban. Legalábbis személyes tapasztalataim szerint. Viszont láttam már nőket és férfiakat, akik elbuktak és vagy felálltak vagy nem. A nők többnyire felállnak.

 6. florafromjapan said,

  február 10, 2010 - 10:01

  Zsóka!
  Látom, igen nagy a szád mikor Matyi meg az én blogomon kell pofázni hogy miért hagytuk abba meg jaj irjunk már, de azért te is utoljára múltéven irtál, drágám! =D

 7. weenysplinter said,

  február 13, 2010 - 20:39

  Flóra!
  Ez nem ugyanaz! 😀 Jó, a Matyi esete igencsak hasonló. De a tiéd nem!!! Te Japánban vagy és ott minden nap történik veled valami. De tudod, hogy Kassa (és Kapos) városában nem olyan pergős az életünk. Úgyhogy csitt! 😀 És irj csak nyugodtan a blogodra, majd irok én is, amint lesz mit. 🙂

 8. Pedro said,

  március 21, 2010 - 16:16

  Hány nap is telt el (: ??

 9. weenysplinter said,

  március 26, 2010 - 19:17

  gondolom ez költői kérdés 😛 ne féljetek na, nemsokára irok ide is valami tartalmasabbat. csak december 27. óta elfoglalt emberre játszok. (nem mintha azelőtt nem). Nemhogy itt elkeseredtek nekem!

 10. tenshy33 said,

  április 10, 2010 - 22:46

  gyerekek:d a blogirasotokhoz hozzaszolnek D:D: mivel elvezet … szamomra legalabbis… mind a kettot olvasni ezrt tenyleg folytathatnatok D:D:D: en szivesen elolvasom D:D:D:mna es meg annyi h szere titeket 😀 florika meg zsocika D:D:

 11. weenysplinter said,

  április 11, 2010 - 14:03

  jaj ne csináljátok már!!! hát mondom, h fogok irni, de ha egyszer nincs időm, vagy energiám, akkor nincs. Ne lázadozzatok itt, na. meg flórika se hagyta abba. nem haltam meg, csakstagnálok. Majd jelentkezek, oszt fog örülni a sztok, jó? 😀 Na addig, ciao!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: